Kategori: Siguria Digjitale

Shape Image
Shape Image
Përdorni fjalëkalime të komplikuara

Përdorni fjalëkalime të komplikuara

Për shkak të punës suaj Hakerët mund t’ju synojnë dhe përpiqen të kenë akses në llogaritë tuaja në internet për ta bërë këtë. Rregulli numër një: Krijoni gjithmonë fjalëkalime të gjata. Hakerët shpesh përdorin programe kompjuterike që mund të hamendësojnë një numër jashtëzakonisht të lartë të kombinimeve të fjalëkalimeve, veçanërisht ato të dobëta. Një fjalëkalim

Më shumë
Çfarë duhet të dijnë gazetarët për sigurinë digjitale?

Çfarë duhet të dijnë gazetarët për sigurinë digjitale?

Interneti dhe epoka dixhitale kanë bankrotuar shumë industri standarde të mëhershme. Të tilla si bizneset në pasuritë e paluajtshme, marketing, tregti, etj. kanë gjetur një mënyrë për të lulëzuar duke i shfrytëzuar mundësitë që ua ofron digjitalizimi, ndërsa të tjera si librashitësit, përkthyesit e gjuhëve, agjencitë e udhëtimit kanë parë një rënie si rezultat i

Më shumë
Sigurohu nga malwaret (viruset dëmtues)

Sigurohu nga malwaret (viruset dëmtues)

Shqip perkthim – Malware is software that is designed to gain access to or damage your computer. It can gather information on you and, in some cases, can activate your device’s microphone and camera to record your activities. In most cases, people unknowingly install malware on their devices by opening infected documents and/or clicking on

Më shumë
1 2 3 4 5