Siguro vetëvetën

Shape Image
Shape Image
Siguro vetëvetën

Përdorni menaxherët e fjalëkalimeve

Një menaxher i fjalëkalimeve ju lejon të ruani të gjitha fjalëkalimet tuaja në një vend. Kjo ju lejon të gjeneroni një fjalëkalim shumë të gjatë dhe të sigurt për çdo shërbim online që përdorni, dhe në të njëjtën kohë, nuk keni pse ta mësoni përmendësh. Thjesht do t’ju duhet të zgjidhni një fjalëkalim të fortë kryesor, të kombinuar me vërtetimin me dy faktorë, dhe të gjitha fjalëkalimet tuaja do të ruhen në mënyrë të sigurt nën një menaxher fjalëkalimi si: KeePass, LastPass, 1Password dhe të tjerë.

Përdorni multi-factor authentication ose U2F

Sigurohuni që të përdorni Autentifikimin me shumë faktorë (MFA) në të gjitha llogaritë tuaja në internet, si Facebook, Twitter dhe Email etj, … Nëse mund ta përballoni atë, një çelës U2F, një çelës Yubi, ofron një MFA fizike dhe e bën më të vështirë për sulmuesit për të gjurmuar shenjat e sesionit, pasi çelësi juaj U2F është i lidhur me pajisjen tuaj.

Shmangni përdorimin e pikave publike të aksesit në Wi-Fi

Interneti falas është i mirë dhe zakonisht i shpejtë. Megjithatë, lidhja me Wi-Fi publik nuk është pa rrezik. Sulmuesit keqdashës mund të përgjojnë trafikun dhe kredencialet tuaja përmes një Wi-Fi-je publike.

Përdorni një VPN

Një Rrjet Privat Virtual (VPN) kodon të dhënat tuaja për të krijuar një lidhje private dhe të sigurt në internet. Prandaj, një VPN parandalon transportuesit e telefonave celularë, si Verizon Wireless, të ndjekin aktivitetin tuaj në internet dhe ju lejon të përdorni faqet e internetit dhe shërbimet që zakonisht nuk janë të aksesueshme nga vendndodhja juaj.

Aplikacionet celulare VPN janë gjerësisht të disponueshme si në pajisjet Android ashtu edhe në iOS. Ata sigurojnë trafikun tuaj kur jeni i lidhur me WiFi dhe kur jeni duke përdorur të dhënat celulare të telefonit tuaj (p.sh. 4G).

Lini një Përgjigje