Informacione

Shape Image
Shape Image
11 Korrik, 2022

Siguro paisjet tua digjitale

Përditëso, përditëso dhe përditëso Pavarësisht nëse jeni duke përdorur një sistem operativ Windows, MacOS ose Linux në kompjuterin tuaj, duhet të instaloni gjithmonë përditësimet

Më shumë
11 Korrik, 2022

Siguro vetëvetën

Përdorni menaxherët e fjalëkalimeve Një menaxher i fjalëkalimeve ju lejon të ruani të gjitha fjalëkalimet tuaja në një vend. Kjo ju lejon të gjeneroni

Më shumë
11 Korrik, 2022

Siguro komunikimet

Përdorni email të koduar kur dërgoni përmbajtje të ndjeshme Gjatë punës suaj si gazetar do ju duhet shpesh të dërgoni emaila që janë të

Më shumë
11 Korrik, 2022

Përdorni fjalëkalime të komplikuara

Për shkak të punës suaj Hakerët mund t’ju synojnë dhe përpiqen të kenë akses në llogaritë tuaja në internet për ta bërë këtë. Rregulli

Më shumë
11 Korrik, 2022

Çfarë duhet të dijnë gazetarët për sigurinë digjitale?

Interneti dhe epoka dixhitale kanë bankrotuar shumë industri standarde të mëhershme. Të tilla si bizneset në pasuritë e paluajtshme, marketing, tregti, etj. kanë gjetur

Më shumë
11 Korrik, 2022

Sigurohu nga malwaret (viruset dëmtues)

Shqip perkthim – Malware is software that is designed to gain access to or damage your computer. It can gather information on you and,

Më shumë
11 Korrik, 2022

Sigurimi i Emailit

Gazetarët e pavarur shpesh përdorin email për të komunikuar me redaktorët, kolegët dhe burimet, si dhe me familjen e miqtë. Si rezultat, llogaria juaj

Më shumë
10 Korrik, 2022

Siguro materialet

Si gazetar ju do të regjistroni, ruani dhe transmetoni një sasi të madhe materialesh – disa prej të cilave mund të jenë të ndjeshme.

Më shumë
10 Korrik, 2022

Siguro faqet tua në rrjetët sociale

Mediat sociale përdoren shpesh nga gazetarët si një mjet për të promovuar punën e tyre, për të kontaktuar burimet dhe për t’u lidhur me

Më shumë
10 Korrik, 2022

Shfletimi i internetit

Interneti mbledh dhe ruan informacione që ju dhe të tjerët i postoni online. Ai gjithashtu regjistron të dhëna rreth jush nga mënyra se si

Më shumë
10 Korrik, 2022

Kujdesu për kompjuterin tuaj

Një kompjuter është thuajse mjeti kyç i punës së çdo gazetari të pavarur. Kompjuterët përdoren për të hulumtuar dhe prodhuar lajme, storie, gjurmuar burimet,

Më shumë
7 Korrik, 2022

Siguria dixhitale – HYRJE

Siguria dixhitale Mbrojtja juaj personale dhe udhëzuesi i privatësisë në internet për vitin 2022 Siguria dixhitale është një temë konfuze dhe dërrmuese për një

Më shumë